Pensionado's onderweg ~ reisverslagen en campinginformatie


Campinghof Salem, Salem

Campinghof Salem ligt in de regio Bodensee, van waaruit dagtrips gemaakt kunnen worden naar diverse interessante bestemmingen. De camping is goed bewegwijzerd en makkelijk bereikbaar, gesitueerd aan de rand van het dorp Neufrach en niet, zoals de naam doet vermoeden, in Salem. Op een paar honderd meter zijn een goede bakkerij en slagerij, en iets verder weg een Penny supermarkt en een Aldi. Het gebied rondom kun je vergelijken met de Betuwe bij ons, waar allerlei soorten fruit wordt verbouwd. Er zijn veel goed aangelegde fietspaden. Toen wij aankwamen was de vakantieperiode nog niet afgelopen en waren alle plaatsen bezet. Wij hadden vooraf gereserveerd, maar dat was in de drukte waarschijnlijk verloren gegaan. Toch konden we nog kiezen uit twee plaatsen. Van het centrale grindpad werd veel gebruik gemaakt, ook door auto’s, wat nogal stofoverlast opleverde.

Een deel van de camping is terrasvormig aangelegd, op de hele camping zijn veel niet al te grote plaatsen. Als je in het laagseizoen aankomt is er voldoende keuze.

Het sanitair wordt goed schoon gehouden, maar is wel toe aan een technische onderhoudsbeurt. Voor jonge kinderen zijn er eenvoudige speelvoorzieningen en een paar levensechte knuffeldieren. Voor de oudere jeugd is het hier minder geschikt. Er is een restaurant met terras, waar je gebruik kunt maken van gratis Wifi.Op de aankomstdag benauwde ons de drukte, maar toen het rustiger werd werd ook het verblijf aangenamer.