Pensionado's onderweg ~ reisverslagen en campinginformatie


2018 Een klein weekje Malaga

Maandag 7 mei

Met het gezin van Martijn en Simone gaan we een paar dagen naar Malaga. Stefan gaat helaas niet mee. Martijn is onze reisleider en heeft alles geregeld: de vliegreis vanaf Schiphol, een taxi van de luchthaven naar ons appartement en het appartement zelf. We moesten vroeg op, want het vliegtuig vertrok al om zeven uur. Het was licht bewolkt toen we rond elf uur arriveerden. We werden ontvangen door de Nederlandse beheerder van ons mooie verblijf, direct aan de kust met uitzicht op de Middellandse Zee. Na de lunch gingen we met de bus naar het centrum van Malaga. De zon scheen inmiddels uitbundig. We hebben volop genoten van alle indrukken: de mooie gebouwen en de gezelligheid van de stad. Op een terras hebben we ‘tapas’ gegeten: kleine hapjes in alle soorten en smaken. Moe, maar voldaan lag iedereen al vóór tien uur in bed.

boven: vertrek vanaf Schiphol / bisschoppelijk paleis.
midden: tapas eten in het centrum / "ons" appartement.
onder: uitzicht vanaf ons terrs naar links en rechts.

Dinsdag 8 mei

Pas na negenen waren de eersten uit bed. Op ons grote zonovergoten terras genoten we van de verse broodjes die Martijn bij de bakker had gehaald. Daarna ging ieder zijn gang en na een late lunch vertrokken we weer met de bus naar het centrum, waar we de huurfietsen ophaalden. Lisa en Sanne gingen samen ‘shoppen’ en ook Martijn en Simone gingen er samen met Robin op uit. Heinie en ik hebben een uur rondgewandeld en ons vergaapt aan al het moois dat de stad te bieden heeft. Vooral de kathedraal (gebouwd in het begin van de 16e eeuw tot eind 18e eeuw), gelegen aan een gezellig plein, is een bezoek waard. Maar daarvoor ontbrak ons de tijd. We zagen de ruïnes van het Romeins amfitheater.

In de haven van Malaga liggen gigantische cruiseschepen, zoals de Aida Stella, die goed zijn voor de toeristenindustrie. We fietsten terug naar het appartement over de drukke boulevard, waar fietsers en wandelaars om de voorrang strijden. Net voor het eerste regenbuitje waren we weer terug. De meisjes waren toen nog in de stad en hebben daar moeten schuilen voor een flinke plens- en onweersbui.

boven: ontbijt op ons terras / Romeins theater
midden: cruiseschepen varen hier af en aan / de fietsen bij het verhuurbedrijf
onder: Plaza de la Constutión / boulevard bij de haven

Woensdag 9 mei

Vandaag was het weer een zonovergoten warme dag. Heinie en ik fietsten nu eens niet in westelijke richting naar Malaga, maar juist de andere kant op. Ons verblijf staat in El Palo, een buitenwijk van Malaga. De sfeer is er authentiek, met kleine huisjes, winkeltjes en eetgelegenheden. Hier geen moderne sfeerloze appartementsgebouwen. Verder naar de stad trouwens ook niet. Als je over de boulevard rijdt kom je langs mooie parken, waar je verkoeling kunt vinden op één van de talloze bankjes in de schaduw. De andere kant op, in oostelijke richting dus, is weinig bebouwing, op een enkel dorpje na.

De terugweg was pittig doordat er een straffe-, maar verkoelende wind stond. Martijn en Simone gingen er eind van de middag getweeën op uit. De meisjes trokken hun eigen plan en wij pasten op Robin. We hebben een leuke tijd hier samen, en het motto is: niets moet, alles mag.

boven: links en rechts: La Cala del Moral en Rincon de la Viactoriá oostelijk van El Palo
midden: rustpauze in Rincon de la Victoriá / de boulevard van El Palo
onder: fietsen langs de haven / rechts: de cementfabriek (Heidelberg Cement)

Donderdag 10 mei

We ontbijten steeds laat en uitgebreid op het grote dakterras. Martijn heeft voor die tijd al stokbrood gekocht, met wat lekkers. Het ontbijt is een gezellig Bourgondisch ochtendritueel, waarbij van alles wordt uitgewisseld en plannen voor de dag worden gemaakt. Die plannen veranderen soms op het laatste moment, al naar gelang de stemming en de allernieuwste ideeën. Er was nogal wat deining op zee met een mooie branding, heel geschikt voor een fotosessie. Daarna fietsten we over de boulevard, richting stad. Onderweg dronken we wat op een terras en in de stad aten we een broodje. Daarna splitsten we ons in drie groepen met de afspraak elkaar weer op een bepaalde tijd te ontmoeten. Middenin de stad wandelden Heinie en ik in een mooie botanische tuin, onder schaduwrijke bomen. Zo vroeg in het jaar is de zon al heel krachtig, maar de wind is nog wat fris: een ideale mix. De stad heeft veel meer te bieden dan we in een paar dagen kunnen zien. Zo liepen we over een – zo te zien – heel nieuw deel van de boulevard, met een winkelpromenade in een eigentijdse architectuur.

Het uitgaansleven komt hier op gang als de talloze restaurants om zeven uur ‘s avonds opengaan. Toen we een plek hadden gevonden bij het tapasrestaurant, waar we al eerder waren, was veel volk op straat. Vlakbij traden muzikanten op, wat de sfeer er nog beter op maakte. We zouden hier nog uren kunnen blijven, maar oma en opa waren zo ongeveer aan het eind van hun Latijn. Alweer een heerlijke dag.

boven: twee 'robots' / grote winkelpromenade in het centrum van de stad
midden: één opname van de fotosessie / Heinie geniet van de rust aan een leuk plein
onder: winkelpromenade / romantiek bij avondlicht

Vrijdag 11 mei

Het is alweer de laatste dag en alweer schijnt de zon. Gelukkig kunnen we hier blijven totdat de taxi ons om half negen ophaalt. We gaan de fietsen inleveren in het centrum en maken er ondertussen een leuk tochtje van. Elke dag ruiken we geuren van de houtvuren, waarop vissen worden gegrild. Aan de boulevardkant zijn er terrassen en op het strand wordt er gegrild. Als je langs de terrassen rijdt proberen de uitbaters jou zover te krijgen dat je in hun restaurant wat komt eten. Als je dan op een terras zit komen verkopers om jou een bril, sieraden, tassen of andere spullen te verkopen. Of muzikanten doen hun best om de mooiste muziek voort te brengen op de accordeon of gitaar. Een zanger bracht onvervalste Andalusische flamencomuziek dat niet om aan te horen was. Maar het was goed voor de sfeer.

Nadat de fietsen waren ingeleverd hebben we nog ergens een ijsje gegeten, waarna we weer met de bus terugreden naar het appartement. Er zijn wat liefhebbers om nog even een laatste uurtje op het strand door te brengen, of wat te luieren. Onze kleine koffers inpakken kost geen moeite en ook een laatste schoonmaakbeurt hebben we ‘afgekocht’. We hebben een fantastische week gehad met Martijn, Simone, Lisa, Sanne en Robin.

boven: deze barbeque past niet in onze tuin/ visjes aan een spies
midden: een vrolijke zanger van Andalusische muziek / visrestaaurants te kust en te keur
onder: Sanne en Robin op de luchthaven / de koffers staan klaar voor vertrek